Oppstart jaktskyting 2021

Då var det igjen klart for jaktskyting. Me startar opp onsdag 12/5 kl 18:00 til 20:00. Deretter vil det være skyting på torsdagar og lørdagar utover våren og hausten. Fulstendig liste ligg ute på Seljord Skyttarlag si Facebook side

Skyteprøve-krav for jaktåret 2021/2022

Grunna corona vil det være tilpassa krav for skyteprøve i jaktåret 2021/2022. Skyteprøva består i utgangspunktet av ein del med 30 obligatoriske skot og ein del med 5 skot mot dyrefigur for rifler.

For kombivåpen, drilling og dobbeltløpa rifle skal det skytas 3 skudd mot dyrefigur.

Miljødirektoratet har nå avgjort at i jaktåret 2021/2022 vil det kun bli krav om at siste del gjennomføras.

– Med regjeringens plan for gradvis gjenåpning av samfunnet vil det fortsatt være nasjonale og lokale smitteverntiltak i perioden skyteprøven skal gjennomføres. Vår vurdering er at en begrenset skyteprøve vil frigjøre kapasitet på skytebanene og være den beste løsningen for å sikre at jegere får kontrollert våpen og ammunisjon før jakta, samt at vi sikrer nødvendige skyteferdigheter, seier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Seljord skyttarlag ynskjer allikevel alle velkommen til å trene.